maanantai 24. elokuuta 2009

Tahdon nähdä sairaalan

Kuka kirjoittaa?

Blogia kirjoittelee 19-vuotias nuori nainen, joka sai painaa ylioppilaslakin päähänsä keväällä -09. Hän haki neljään eri AMK:hon opiskelemaan sairaanhoitajaksi, mutta valitettavasti opiskelupaikkaa ei siunaantunut ja tiedossa onkin ainakin puolikas välivuosi. Nyt hän yrittää tsempata seuraaviin valintakokeisiin, jotta opiskelupaikka irtoaisi tulevana syksynä ja hän pääsisi muuttamaan pois kotoa ja aloittamaan oman, itsenäisen elämänsä hoitoalaa opiskellen.


Miksi tämä blogi?

Haluan seurata ajatuksieni muuttumista hoitoalaa kohtaan. Olisi upeaa, jos tämä blogi selkiyttäisi mietteitäni ja saisin kirjattua ylös kaiken sen, mitä olen kokenut ennen ja jälkeen opiskelemaan pääsyn (aion todellakin päästä opiskelemaan vaikka henki menisi!). Haluan myös kuulla muiden alalle pyrkivien/alalla opiskelevien/jo valmistuneiden sairaanhoitajien mietteitä.



Tilanne nyt?

En suinkaan ole jäänyt sohvalle makaamaan, vaikkei opiskelupaikkaa irronnutkaan ensimmäisellä kerralla. Koko kesän -09 hoidin lapsia ja syyskuussa aloitan työharjoittelun keskussairaalassa, jonne pääsin työkkärin kautta. Odotan harjoittelua todella innolla, mutta toisaalta olen kauhuissani, sillä en ole yhtään varma osaanko olla siellä mitään muuta kuin haitaksi. Hui! Pelkään myös tajuavani, ettei hoitoala sovi minulle laisinkaan. Syyskuun 14. päivä alkaa taas jo syksyn yhteishaku, ja tiedän vasta yhden ammattikorkeakoulun jonne haluan. Mutta pakkohan sitä on vähän muuallekin hakea, en halua laskea kaikkea sen yhden varaan.


Miksi hoitoala?

Taisin olla yläasteella, kun joku ensimmäisen kerran sanoi minulle, että "Susta tulis muuten hyvä sairaanhoitaja!" Silloin olin aivan kauhuissani, minustahan ei mitään sairaanhoitajaa tule! Lukiossa tajusin, että terveystieto, biologia ja psykologia ovatkin todella mielenkiintoisia aineita. Pikku hiljaa mieleeni hiipi ajatus sairaanhoitajan ammatista, ja tässä sitä nyt ollaan: taistelemassa pääsystä kouluun.

Haluan työskennellä ihmisten parissa, auttaa heitä, tehdä työtä täydestä sydämestäni ja varmistua siitä, että minulla on varma työpaikka valmistuttuani ;) Alalla on tietenkin myös huonoja puolia, kuten työajat, palkka ja työn raskaus, mutta minulle nuo ovat pieniä juttuja, jos oikeasti saan tehdä sitä mitä haluan: auttaa ihmisiä.

3 kommenttia:

  1. Hei! Tästä tulee varmasti mielenkiintoinen blogi! Sinua ehkä kiinnostaa, että Emmi kirjoittelee Pääsykoeblogiin syksystä lähtien kerran kuussa sairaanhoitajan opinnoistaan. Tässä merkinnässä hän kertoo pääsykokeista: http://www.paasykoe.com/2009/08/emmi-kohti-uusia-tuulia.html

    VastaaPoista
  2. Mamkissa on ainakin syyshaussa mahdollisuus päästä sairaanhoitajaksi. Mutta ihan näin koulun entisen(aivan toisen alan) opiskelijana, siinä koulussa ei tiedotus pelaa. Ja Savonlinna opiskelupaikkana on korvessa, vaikkakin todella mukava kaupunki onkin.

    VastaaPoista
  3. Sara: Kiva jos blogini vaikuttaa mielenkiintoiselta! Kävin tsekkaamassa tuon blogin ja se vaikutti tosi kivalta, voisin alkaa seurailemaan noita päivityksiä opiskelusta kunhan niitä alkaa ilmestyä..

    r: Savonlinna voisi hyvinkin olla yksi mahdollinen hakukohde, mulla nimittäin on siellä hieman sukulaisiakin (vaikka en kylläkään koe pakottavaa tarvetta päästä heidän lähelleen :D). Onhan Savonlinna vähän korvessa, mutta on varmasti viihtyisä kaupunki ainakin kuulemani perusteella.

    VastaaPoista